woensdag 1 augustus 2007

Powburn

Het is de bedoeling dat we vandaag 45 km naar het zuid-westen gaan fietsen, de bestemming wordt Powburn. Maar bij het wakker worden regent het en hebben we weinig zin om op te staan. In de loop van de ochtend besluiten we toch maar te gaan vertrekken. En zowaar bij het inpakken van de spullen wordt het droog, wat toch wel handig is. Als de tent leeg is en de fietsen vol begint het weer zachtjes te regenen, de tent krijgen we dus niet droog mee. Maakt niet uit, hij moet over een paar uur toch weer opgezet worden.

Een tijd lang volgen we de B6525. Een redelijk rustige weg. Als we Wooler in de verte zien liggen slaan we linksaf een smal landweggetje in. Dit wordt een weg met korte dalen en heuvels.

Wel een leuke route waarbij we ook nog een riviertje moeten oversteken. Het water stroomt over de weg heen, een paar centimeter hoog. Ik rijd als eerste door het stroompje, heel langzaam, de bodemgaten angstvallig in de gaten houdend, maar het kan net. Even dreig ik vast te komen zitten, m'n achterwiel spint op een stukje weg waar algen groeien. Maar het gaat net goed en kan natte voeten vermijden. Martijn heeft het karretje en ziet dat ik bijna vast kwam te zitten. Hij gokt erop dat het water niet te hoog staat en rijdt met een aardig vaartje door het water. Alles oke, binnen blijft het ook bij hem droog.

Nu is het niet ver meer naar de camping in Powburn. Bij aankomst blijkt de camping van totaal andere alure dan de voorgaande camping. Ik nam even een kijkje in het toiletgebouw, alles blonk, ik durfde er bijna niet naar binnen te gaan. Een erg mooie camping met een gezellig veldje voor de kampeerders (met tent).
De beheerders van de camping waren gelijk erg enthousiast over de fietsen. Voordat we weggaan moet er nog wel een foto gemaakt worden. We willen hier 4 nachten blijven, dus daar is nog tijd genoeg voor.
Het weer is inmiddels een stuk beter geworden. Af en toe schijnt de zon, en af en toe zwerven er dreigende wolken over. Maar meer dan dreigen doet het niet, het blijft gelukkig droog.

Geen opmerkingen: