zondag 29 juli 2007

Camping Goswick

Vandaag zijn we verder naar het noorden van Engeland gereisd. De bestemming is Goswick, een klein plaatstje vlakbij het eiland "Holy Island". We hebben voor een aardig deel route 1 weer opgepakt, maar dat is meer toeval. Na onze ervaringen van de eerste reisdag hebben we besloten maar direct op de GPS te rijden. Het maakt ook niet zoveel uit op deze route, er zijn niet veel fietspaden.
Het eerste deel van de reis ging via de B1339 richting Beadnell. Vervolgens hebben we de B1340 gevolgd naar Bamburgh. Een mooie trip over rustige wegen. Na Bamburgh moesten we toch ook nog een A-weg volgen, de A1. Een aardige drukke weg, maar ja, je ontkomt er in Engeland niet aan om ook die te nemen op de fiets.
De route had ik in Nederland al voorbereid. De wegen naar de camping waren nogal schaars. Er liep wel een fietspad naar toe, maar het commentaar bij de fietskaart gaf aan dat niet overal te fietsen was. Geen goed plan om die route met de velomobiel te nemen. Wel zag ik op Google Maps een andere weg lopen die we als alternatief konden nemen. Het betrof de laatste 4 km tot de camping. Op de beelden van Google Maps zag de weg er goed uit, in de praktijk viel die flink tegen. De weg bestond uit een groffe laag van keien, met veel gaten waar diepe plassen in stonden. De Versatiles werden danig op de proef gesteld. Om de diepe plassen te mijden reden we van links naar rechts over het pad, we hebben vast meer meters gemaakt dan de 4 km. Na die 4 km waren we dicht bij de camping, waar gelukkig nog plaatst voor ons was. Het is ons plan om hier drie nachten te blijven. Kunnen we een bezoek brengen aan Berwick (upen Tweed), op de fiets uiteraard en aan Holy Island (lopend).

De camping zelf was nogal kaal opgezet. Op zich wel een leuke camping, maar door de kaalheid snel last van de koude wind. De Versatiles konden hier goed dienst doen als windscherm zodat we ook nog enigszins beschut zaten.

Geen opmerkingen: