vrijdag 27 juli 2007

NewCastle - Dunstan

Martijn en ik zijn gisteren van Lelystad naar IJmuiden gereden. Er stond wel aardig wat wind, met een karretje erbij was het aardig ploeteren.
Vanuit IJmuijden ging de boot naar New Castle, om 18.00u vertrok deze en kwam vanochtend rond 9.30u aan. De bootreis was goed verlopen, wel wat stormachtig weer, maar bij aankomst was het rustiger en redelijk zonnig weer. Vandaag willen we een redelijk eind fietsen, ongeveer 85km naar Dunstan, daar zijn twee campings die ook tenten accepteren. Om er te komen maken we voor een groot gedeelte gebruik van fietsroute 1 richting het noorden. Ik had de route ook in mijn GPS gezet, maar de bewegwijzering was uitstekend.

Af en toe kwamen we wat merkwaardige obstakels tegen op deze fietsroute, zoals op de foto te zien is. Bij Blyth is deze fietsburg, gebaricadeerd met zigzag hekjes en voorzien van traptreden. De Versatiles konden net om de hekjes heen, bij de traptreden moesten we toch even tillen.
We kwamen onderweg wel meer van dit soort obstakels tegen, erg hinderlijk niet alleen voor velomobielen, maar ook voor de overige met vakantiespullen bepakte fietsers (een belangrijke doelgroep van deze fietsroute). Af en toe deed de GPS goede dienst om een omleidingsroute te vinden omdat we er echt niet langs konden.

In de loop van de middag komen we aan op de camping bij Dunstan die we hadden ingepland als eerste standplaats.

Morgen willen we een bezoekje brengen aan het kasteel bij Alnwick. Dit kasteel wordt ook gebruikt in de Harry Potter film als Hogwarts (Zweinstein).

Geen opmerkingen: