vrijdag 3 augustus 2007

Genieten


In Powburn blijven we tot zondag. Overdag hebben we goed weer, 's nachts wil het nog wel regenen. Een nacht was stormachtig. Onze buurman had problemen om zijn tent overeind te houden. Hij had z'n haringen niet ver genoeg in de rotsige bodem geslagen.

Powburn ligt vlak tegen het Northumberland National Park aan. We hebben hier een bezoek gebracht aan Ingram en zijn nog iets verder door gereden het park in, waar een mooie waterval was te bezichtigen. Het was een lange gestadige klim langs de rivier Breamish. De terugweg ging erg vlot, daar heb ik nog een record van 67km/u gehaald. Harder durfde ik niet vanwege de nogal vlagerige zijwind.

Het is goed te merken dat we hier in bergachtig gebied zitten. Er zijn hier heuvels waar je zelfs met lege Versatile niet tegenop komt (of nauwelijks). Naar beneden gaat heerlijk overigens. We hebben nog een bezoek gebracht aan Alnwick, waar de dichtsbijzijnde supermarkt was (20 km). Een erg leuke tocht met mooie afdalingen. Gezien de lange afdalingen op de heenweg zagen we wel een beetje op tegen de terugweg. Maar dat viel reuze mee, wellicht krijgen we al aardig wat bergbenen.

Geen opmerkingen: