zaterdag 15 september 2007

Klussen in Kampen

Vandaag zijn we (Martijn en ik) naar Kampen gefietst. Martijn zijn zus en haar man hebben een woning in Kampen gekocht. Voor vandaag hadden we afgesproken om te helpen de vloer te leggen. We vertrokken rond 8.00u. De afstand naar Kampen valt mee, is iets meer dan 30 km.
Op de Hanzeweg (N307) waren wegwerkzaamheden aan een brug over het water. Voor auto's was de weg volledig afgesloten maar voor fietsers geen bord te bekennen, laat staan een omleiding.

Komend bij het knelpunt werden we ontvangen door een wegwerker die met ruime armgebaren te kennen gaf dat we er niet langs konden. Ik zeg tegen hem dat nergens wordt aangegeven dat er geen doorgang is voor fietsers. Maar de man voelt zich daar niet verantwoordelijk voor. Ze zijn met de brug bezig, de overgang van asfalt naar brug, daar zit nu een sleuf tussen. Ik heb geen trek in omrijden, want dat is zo'n 8 km terug en dan nogmaals 8 km een andere route, dus geef te kennen dat ik geen probleem zie om over de sleuf te komen. Van de wegwerker mochten we er dan wel overheen. Met zijn tweeën beide Versatiles over de sleuf getild en onze weg naar Kampen vervolgd.

Voor de terugweg had ik alvast even bekeken hoe we anders konden rijden. Vlak voor de betreffende brug konden we ook linksaf de Hondweg nemen, dat zou in kilometers niets uitmaken. Maar ook op de terugweg stond geen bord wat ons moest waarschuwen voor een gestremde doorgang. De autoweg was geblokkeerd met de bekende rood-wit hekken, fieters hadden vrij baan. Wederom werden we aangesproken of we wel wisten dat de weg afgesloten was. Niet dus, want dat stond nergens aangegeven. Vreemde zaken. Die dag moeten er toch heel wat fietsers gepasseerd zijn.

Geen opmerkingen: