zaterdag 8 maart 2008

Rondje zeilen

Vandaag hebben we een leuk rondje gefietst. Vanmiddag eerst naar mijn broer en schoonzus in Ermelo gereden. De wind kwam uit het zuid-westen en was redelijk fors. Vanuit Lelystad richting Ermelo betekent dat dat de wind van rechts komt, een beetje van schuinvoor. Bij zo'n velomobiel geeft dat een mooie stuwing waardoor we tot Harderwijk in een lekker tempo met weinig inspanning kunnen fietsen. Na Harderwijk draait de weg meer tegen de wind in, waardoor het tempo wat terugzakt.
Na een gezellig verblijf op de verjaardag van mijn broer en schoonzus kruipen we weer in de fiets om naar Almere Haven te rijden. We willen daar een concert bijwonen van het Flevolands Symfonie Orkest. Vanaf Ermelo richting Nulde gereden en daar de Zeedijk richting de Nieuwe Sluis van Nijkerk genomen. Op de Zeedijk hadden we al lekkere zijwind wat een redelijk snelheid op leverde. Vervolgens na de sluis linksaf de Slingerweg genomen. Op een gegeven moment draaide de Slingerweg tegen de wind in totdat het fietspad bij de Eemmeerdijk uitkomt. Vanaf dat punt kregen we de wind schuinachter tot voorbij de Stichtse brug. Met een heerlijk tempo tussen 34 en 38 km/u reden we richting Almere Haven.

In Almere Haven nog even de chinees bezocht om vervolgens het concert in de Goede Rede bij te wonen. Was een leuk concert, mooi uitgevoerd, soms wat aan de trage kant, maar erg mooie orkestklank. Vooral in het laatst gespeelde werk, een deel uit Sinfonia nr 4 van Gade, was erg mooi gespeeld.
Na het concert weer de fiets in gestapt. Het had tijdens het concert een beetje geregend, maar het was inmiddels weer helemaal droog. Op de GPS probeerden we weer Almere Haven uit te komen. Hoewel Martijn het daar wel redelijk kent, was ik toch zo eigenwijs om de route van de routeplanner van de Fietsersbond te willen volgen. Maar vreemd genoeg stuurde die ons de busbaan op. Gelukkig was het niet al te moeilijk om met de GPS door de woonwijk de uiteindelijk aansluiting op het juiste fietspad te vinden. Richting Lelystad hadden we een strak windje schuin achter. Ook nu weer mooi tempo kunnen fietsen.

Geen opmerkingen: