zondag 13 mei 2007

Moederdag

Tja moederdag, dat wordt dus fietsen, joepie. 's Ochtends naar mijn moeder in Nijkerk. Omdat er regen voorspeld is laten we de dakjes maar op de fiets zitten. Bij vertrek zie ik dat ik vandaag over de 4.000 km kom, dat is over ongeveer 70 km en we gaan zo'n 90 km rijden.
De wind is niet al te krachtig, we hebben 'm gedeeltelijk tegen. Eigenlijk is het heerlijk fietsweer. We rijden de gebruikelijke route via de Knardijk naar Zeewolde. Bij Zeewolde is de weg plots opgebroken, inclusief fietspad, geen omleidingsborden dus zelf maar wat verzinnen wat niet al te moeilijk blijkt. Vervolgens door het bos richting de Erkemederweg naar de nieuwe sluis bij Nijkerk. Daarna over de oude sluis en via de Arkersluisweg richting Nijkerk.

Aan het eind van de ochtend gaan we verder naar Putten, naar de moeder van Martijn. Daar nog even naar onze nieuwe aanwinst gekeken; een echte 2CV. Die staat nu bij garage Plomp op de brug, er moet nog wel een en ander gelast worden, maar 't komt allemaal goed. Iets over half drie vertrokken richting het Horsterveer, Horst - Zeewolde. Die zou om 14.50u gaan. Een kwartiertje fietstijd was toch wat krap berekend. We reden precies om 14.50u de pont op. Vervolgens weer via Zeewolde naar de Knardijk gereden. Heerlijk stuwend windje stond er wat een prettige snelheid opleverde (richting de 38 km/u). Ook de Meerkoetweg ging nog vrij vlot, vrij lang stuk 38 km/u kunnen volhouden.

Geen opmerkingen: